Meer informatie

Wens je meer informatie over het onderzoek naar geologische berging en het beheer van radioactief afval in het algemeen? Dan kan je erecht in Tabloo, het bezoekers- en ontmoetingscentrum over radioactiviteit, radioactief afval en onderzoek naar nucleaire toepassingen dat in de lente van 2022 zijn deuren opende. Het bevindt zich op een boogscheut van EURIDICE in de gemeente Dessel, vlak naast de oppervlakte bergingssite voor laagactief en kortlevend radioactief afval.

Tabloo

In Tabloo vind je een boeiende state-of-the-art expo's over radioactiviteit, de activiteiten van het SCK CEN en over het beheer van radioactief afval, met bijzondere aandacht voor het onderzoek naar geologische berging van hoogactief en/of langlevend afval. Een heuse liftexperience neemt je mee naar HADES en dompelt je onder in de virtuele realiteit van een echte bergingsinstallatie. Benieuwd? Plan je bezoek aan Tabloo zodat je zelf alles kan gaan ontdekken!

Gespecialiseerde groepen die actief zijn in het domein van geologische berging of radioactief afvalbeheer kunnen op aanvraag een technisch bezoek brengen aan het ondergrondse laboratorium HADES. Bent u zo’n groep? Neem dan contact op met:

Els van Musscher
bezoeken@euridice.be
014 33 27 83