Het ESV EURIDICE bezoeken

Het ESV EURIDICE heeft een tentoonstelling over het onderzoek naar de berging van radioactief afval in diepe kleilagen. Een bezoek aan de tentoonstelling kan worden gecombineerd met een technisch bezoek aan het ondergrondse laboratorium HADES, voor zover de werkzaamheden in het ondergrondse laboratorium dit toelaten. Bezoeken zijn enkel mogelijk in groep en op aanvraag. Hieronder vind je alle nodige informatie.

demohal voor bezoekers ondergronds laboratoium HADES
Tentoonstellingsruimte
       Ondergrondse laboratorium HADES

 

Wie kan EURIDICE bezoeken (inclusief het ondergrondse laboratorium HADES)?

Iedereen die minstens 18 jaar oud is op de datum van het bezoek en die geïnteresseerd is in wetenschap en technologie in het algemeen of onderzoek naar geologische berging van radioactief afval in het bijzonder. Bezoeken worden enkel georganiseerd voor groepen.

Minimaal aantal personen per groep: 5
Maximaal aantal personen: 17 (1 groep) of 34 (2 groepen)

Hoeveel kost een bezoek?

Het bezoek, inclusief de begeleiding door een gids, is gratis.

Wanneer kan EURIDICE bezocht worden?

Maandag  13.00 u - 16.00 u  
Dinsdag 09.00 u - 12.00 u  en 13.00 u - 16.00 u 
Woensdag   09.00 u - 12.00 u en 13.00 u - 16.00 u
Donderdag   09.00 u - 12.00 u en 13.00 u - 16.00 u
Vrijdag  09.00 u - 12.00 u  

 

Er worden geen bezoeken georganiseerd buiten de kantooruren, tijdens de weekends en schoolvakanties, en niet op feestdagen en vastgelegde brugdagen.

Hoelang duurt een bezoek?

Een bezoek duurt ongeveer 2 uur.

Het bezoek bestaat uit twee delen.

1. Tentoonstelling
De bezoeker krijgt een beknopt overzicht van het onderzoek naar de veiligheid en mogelijkheid van ondergrondse berging van radioactief afval in diepe kleilagen. Aan de hand van filmpjes, tekeningen en maquettes worden het gevoerde onderzoek en de ruimere context toegelicht.

2. Ondergrondse laboratorium HADES
Met een lift dalen de bezoekers af tot een diepte van 225 meter in het hart van de Boomse Klei. In het ondergrondse laboratorium geeft de gids uitleg bij een aantal experimenten die de verschillende aspecten van het onderzoek illustreren en die mee een antwoord geven op de wetenschappelijke en technische vragen over de uitvoerbaarheid en veiligheid van ondergrondse berging van radioactief afval.

Programmavoorbeeld

09.30 u  Aankomst aan de ingang van het ESV EURIDICE 
09.45 u  Welkom en introductie
10.00 u Rondleiding in de tentoonstelling
11.00 u Bezoek aan het ondergrondse laboratorium HADES, 225 m onder de grond
12.00 u Einde 

Elke rondleiding wordt verzorgd door een deskundige begeleider. Een rondleiding kan in het Nederlands, Frans of Engels gegeven worden.

Hoe een bezoek aanvragen?

Zend je aanvraag met mogelijke data voor een bezoek via e-mail naar bezoeken@euridice.be, minstens een maand voor de vroegst opgegeven datum.

Een bezoek is pas definitief na bevestiging via mail. Samen met de bevestiging ontvang je ook een blanco namenlijst. Deze namenlijst met bijhorende gegevens moet uiterlijk 14 dagen voor het bezoek via mail teruggestuurd worden aan onze contactpersoon. Indien de gegevens niet tijdig worden doorgestuurd, kan het bezoek mogelijk niet doorgaan.

Indien u toch nog vragen heeft, kan u telefonisch contact opnemen met:

Els van Musscher 
Tel. +32 14 33 27 83
Bereikbaar op werkdagen van 8.30u tot 12.00u

Reglement & praktische afspraken

Het reglement en de praktische afspraken voor het bezoek kan je hier downloaden.